Velkommen til Utilis

Utilis leverer programmer og IT-understøttelse til slægtsforskere og slægtsforskning. Foreløbig drejer det sig kun om AO Værktøjer og kirkebogsindeksering.

Instructions in english

Lynn Christiansen has created some great documents for arkivalieronline and AO Værktøjer.
This document about arkivalieronline describes everything you need to know, from creating an account to finding, downloading and viewing the images.

Here is the document about AO Værktøjer.

There is now a short release note in english on the download page.

Indekseringer

Fra og med AOV 3.0.0 kan indekseringer fra hjemmesiden aktivt anvendes. Højreklik på en kirkebog eller et opslag i en kirkebog og vælg "Hent indeksering". Hvis der findes et indeks vil dette hentet og indlæst på den aktuelle kirkebog.

Så har du indekseret kirkebøger som endnu ikke kan findes på denne side, så registrer dig som bruger og indlæs dine indekseringer.

Nyheder

27.10.2013

Værktøjer 4.6.4 er frigivet.

18.02.2013

Værktøjer 4.6.1 er frigivet.

Det ny Arkivalieronline

Denne version er tilpasset til det ny Arkivalieronline.

Statens Arkiver har udtrykt ønske om overtage de indekseringer, der er indsendt til Utilis.dk, så de kan blive integreret med Arkivalieronline, se denne side, under afsnittet Sommeren 2013.

I den anledning, får alle bidragydere en mail, hvor den enkelte har mulighed for at fravælge at indekseringer gives til Statens Arkiver.

04.10.2012

Værktøjer 4.2.0 er frigivet.

Nogle brugere har oplevet at AO Værktøjer slet ikke vil starte. Denne version løser problemet for de fleste.

26.04.2012

Værktøjer 4.1.1 er frigivet.

Google codeDenne version er baseret på en kraftigt udbygget udgave af Microsofts browserkomponent som jeg har fundet på Google code.
Denne komponent betyder at AO Værktøjer ikke længere skal benytte en proxy, hvilket forhåbentlig gør den helt stabil.

Version 4.1.1 er testet og fungerer fint på Windows XP (32 bit) og Windows 7 (både 32 og 64 bit).
Det er ikke lykkedes mig at få noget som helst til at fungere på Windows Vista, jeg kan ikke engang tilgå visse sider på Microsofts egne sider med Internet Explorer 9, så Windows Vista er ikke understøttet. Jeg vil ikke afvise at der kan eksistere Windows Vista installationer, som kan køre AO Værktøjer, jeg har ikke været i stand til at få det til at fungere.

03.12.2011

Værktøjer 4.0.0 er frigivet.

31.08.2011

Endelig, tror jeg da ...

Det har været en lang sej omgang at flytte til de nye servere, men nu varer det forhåbentlig lang tid til det bliver nødvendigt igen.

28.01.2011

Så er der endelig en ny version af AO Værktøjer, som undestøtter automatisk download.
Den er naturligvis testet, men det vil være rart med et par tilbagemeldinger, inden jeg frigiver den helt. Dokumentationen er endnu ikke opdateret.

Finally a new version of AO Værktøjer, which supports automatic download.
It has been tested of course, but I would like some responses, before releasing it officially. The documentation also need to be updated.

10.04.2009

Så kører Utilis.dk igen, denne gang hos et stort og forhåbentlig stabilt amerikansk webhotel firma.

04.01.2009

På grund af en konfigurationsfejl, blev der ikke afsendt mails fra systemet. Dette er nu rettet, så det er muligt at bestille et nyt password.

19.12.2008

Værktøjer 3.4.0 er frigivet. Problemet med "Hent Indeksering" er enten løst eller minimeret, i hvert fald har det ikke under testen været muligt at genskabe problemet i den nye version.

17.12.2008

Registraturen er opdateret og som noget nyt kan du nu hente en oversigt over alle de kirkebøger som er i databasen på Utilis. Registraturen er tilgængelig som både som PDF dokument og som Excel regneark.

24.08.2008

Værktøjer 3.3.8 er frigivet.

18.08.2008

Værktøjer 3.3.7 er frigivet.

21.12.2007

Værktøjer 3.3.3 er frigivet.

Forum

Indtil jeg får oprettet et nyt forum på utilis.dk, vil forum på AO Hackers forblive aktivt.

Tips og tricks

Fra og med AOV 3.0.0 skrives en logfil, som forhåbentlig vil kunne gøre fejlfinding og -udbedring hurtigere og nemmere.
Logfilen AOV-log.txt gemmer sig i den mappe, som Windows benytter til midlertidige filer, og skulle filen blive ryddet op, gør det ikke noget. Mappen med temporære filer, kan nemt findes ved at vælge Start -> Kør og skrive %TEMP% i kommandoen og så trykke Ok.